Romania lu’ hAladin

January 3, 2008

Marturisesc ca nu prea ma uit la televizor. A trecut vremea aceea cand dorul de acasa (banuiesc) ma facea sa stau ore in sir cu telecomanda in mana – click, click pe toate canalele, de la 1 la 35 si de la capat.

Cu toate acestea, o curiozitate pe care nu mi-o pot explica, nici macar acum dupa aproape 4 zile, m-a impins sa pornesc televizorul in ajun de An Nou si ce vad?! O mare grozavie domnilor! Aproape toate emisiunile musteau de manelisti, de d’ale Guta si Vijelie, de romancute deghizate in pirande ce se unduiau frumos si regulamentar pe ritmuri de “dujmanii-mi poarta pica ca n-au valoarea mea” in timp ce audienta din platourile de filmare era in delir continuu. Cireasa de pe tort a fost momentul in care Maestrul Guta, costumat in hAladin, a inceput sa faca gesturi obscene cu un ceainic (pe post de lampa – you got that!), spre extazul total al spectatorilor si oripilarea mea.

Ma ingrozeste si ma infurie in egala masura faptul ca astfel de comportament execrabil este tolerat si mai mult, prezentat cu pompa si tam-tam la posturile de televiziune romanesti. Nu-mi ramane insa decat sa sper ca sezonul mascaricilor o sa se inchida in curand si ca mistocareala si miserupismul o sa dispara din comportamentul definitoriu pentru unii dintre romani. Si ca o sa ne trezim din acest vis urat.

A.

5 Responses to “Romania lu’ hAladin”

  1. Dee Says:

    Asta a inceput de app. 2 ani si in sfarsit au ajuns sa faca un revelion cu manele. banu’…

  2. prinploaie Says:

    Banu’, banu’ dar chestia asta prinde se pare, pentru ca altfel nu-mi explic de ce se hlizea toata lumea din studio… Mda.

  3. Suzi Says:

    Vai am auzit si eu ca a fost manelime angro la teveuri, ingrozitor, daca asta vrea poporul, asta are poporul, sa speram ca se calmeaza 😦

  4. prinploaie Says:

    Suzi, am banuiala (cumva aproape certitudine) ca o sa mai curga multa apa pe… Corrib 😉 pana o sa se calmeze boborul. Simt eu chestia asta.

    Btw, bem o cafea cu Dee intr-o sambata undeva prin Dublin? 🙂

  5. Suzi Says:

    Chiar ma intrebam cine si cine si unde si cum, ca nu iesea la socoteala:)! Bem, normal 😉


Leave a comment